icon-arrow-right
HomeNieuws Medewerkers doneren €5.000,- aan goede doelen door behalen veiligheidsindex

Medewerkers doneren €5.000,- aan goede doelen door behalen veiligheidsindex

Actueel

Op woensdag 22 januari werd namens Combinatie CER, gevormd door KWS en Van Hattum en Blankevoort, en Havenbedrijf Rotterdam in totaal €5.000,- gedoneerd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA), Erasmus MC Foundation (Daniel den Hoed Stichting), Familiehuis Daniel den Hoed en de Crigler Najjar Stichting. Medewerkers van Combinatie CER kozen deze goede doelen. Vanwege het behalen van de veiligheidsindex voor kwartaal vier in 2019, kwam dit bedrag vrij.

Veilig werken is topprioriteit bij de aanleg van de CER. Aan het begin van het project hebben Havenbedrijf Rotterdam en Combinatie CER een bedrag van €100.000,- beschikbaar gesteld om veilig werken te stimuleren en te belonen. Dit bedrag wordt onderverdeeld in het belonen van medewerkers door middel van een presentje en een schenking aan door de medewerkers gekozen goede doelen.

De veiligheidsindex, hoe werkt het?

De veiligheidsindex is ontwikkeld om de veiligheid op project Container Exchange Route (CER) te kunnen meten. Het is een datasysteem waar we op basis van verschillende gegevens, zoals meldingen van onveilige situaties, waarnemingen en vragenlijsten ingevuld door eigen medewerkers bepalen wat het veiligheidsniveau is van die maand. De uitkomst hiervan geeft de veiligheidsprestatie weer. Dit kan gezien worden als rapportcijfer op het gebied van veiligheid. De score van deze veiligheidsindex bepaalt welk bedrag er gedoneerd mag worden aan een goed doel. De medewerkers bepalen zelf naar welk sociaal-maatschappelijk project/doel het geldbedrag gaat.

+